نکات مرتبط با طول عمر باتری های قلمی
در این مطلب درباره نکات مرتبط با طول عمر باتری های قلمی صحبت خواهیم کرد. سال ها است که برای منبع تغذیه بسیاری از وسایل الکترونیکی از باتری های قلمی استفاده می شود. با اینکه ظاهر این باتری ها تغییر زیادی در طول زمان نداشته، اما فناوری استفاده شده در آن ها تغییرات زیادی کرده است.
باتری های قلمی حتی هنگامی که از آن ها استفاده نمی شود و در بسته بندی می باشند نیز، شارژ خود را تا حدودی از دست می دهند. با رعایت نکاتی می توانید طول عمر باتری های خود را تا حد زیادی بالا ببرید.
مطالب این صفحه:
طول عمر باتری های قلمی چقدر است؟
طول عمر باتری های قلمی در دمای اتاق به صورت زیر می باشد:
- مدل های روی کربنی که قابل شارژ نمی باشند، معمولا سه تا 5 سال
- مدل های قلیایی معمولا پنج تا 10 سال
- مدل های لیتیومی معمولا ده تا 15 سال
توجه داشته باشید، مدل های قابل شارژ طول عمر بسیار کمتری نسبت به این باتری ها دارند. به این دليل که باتری های قلیایی دارای طول عمر بسیار زیادی هستند، از پرفروش ترین باتری های قلمی محسوب می شوند. نرخ نشت باتری های قلمی بسیار اندک است و این باتری ها قادرند مقدار زیادی انرژی را به مدت 10 سال در خود ذخیره نمایند.
نحوه نگهداری و افزایش عمر باتری های قلمی
استفاده از باتری های قلمی و نگهداری از آن ها معمولا کار ساده ای است. روش های زیادی وجود دارد تا با استفاده از آن ها بتوانید زنگ زدگی جای باتری را برطرف نمایید و طول عمر باتری خود را افزایش دهید. برای نگهداری و افزایش طول عمر باتری های قلمی لازم است یک سری نکات را در نظر داشته باشید. در ادامه نکات مرتبط با طول عمر باتری های قلمی آورده شده است:
- برای دستگاه های الکترونیکی خود از باتری مناسب همان دستگاه استفاده نمایید.
- در صورتی که دستگاه الکترونیکی شما نیاز به باتری های قلمی خاص دارد، تنها باید از همان باتری ها استفاده نمایید. همینطور اگر دستگاه الکترونیکی شما به بیشتر از یک باتری نیاز دارد، سعی کنید باتری ها را از یک نوع انتخاب کنید.
- هرگز باتری های جدید را با باتری های قدیمی استفاده نکنید.
- اگر برایتان امکان پذیر می باشد چند باتری که قرار است در دستگاه الکترونیکی خود قرار دهید را از یک بسته که دارای تاریخ انقضای یکسان می باشند، استفاده کنید.
- اگر قرار است چند باتری در دستگاه الکترونیکی خود قرار دهید حتما باتری ها از یک برند باشند. به این دلیل که باتری هایی که از برندهای مختلف می باشند، دارای سطح قدرت متفاوتی هستند.
- هرگز باتری های قلمی را خراش ندهید. همینطور اگر قصد افزایش طول عمر باتری خود را دارید، هرگز آن را
- پرتاب نکرده و گرم نکنید.
نکات مربوط به نگهداری از باتری های قلمی
هنگام نگهداری باتری ها به نکات زیر توجه داشته باشید:
- باتری های قلمی را در معرض مستقیم نور خورشید قرار ندهید.
- توجه داشته باشید که این باتری ها در دسترس کودکان قرار نگیرند.
- باتری ها را در محیط مربوط نگهداری و استفاده نکنید.
- بهترین ظرف برای نگهداری باتری قلمی ظرف غیر رسانا است.
- باتری های قلمی را در مکانی نگهداری نمایید که نزدیک جواهرات و یا سایر فلزات نباشند.
در صورتی که از باتری ها به طور صحیح نگهداری شود، معمولا چندین سال قدرت و شارژ خود را نگه می دارند. همینطور، اگر برای مدت زمان طولانی قصد استفاده از دستگاه الکترونیکی خود را ندارید، باتری ها را از داخل آن در بیاورید.
مواظب نشتی باتری باشید
هنگامی که باتری دچار نشتی می شود به هیچ وجه به ترشحات شیمیایی آن دست نزنید. حتما نگهدارنده باتری را به کمک یک سواب پنبه ای با دقت پاک کنید. در صورت تماس دست با ترشحات حتما دست های خود را با آب و صابون بشویید.
فقط باتری هایی که قابل شارژند را شارژ کنید
توجه داشته باشید یک سری از باتری ها قابلیت شارژ شدن را دارند و تعدادی از آن ها دارای این قابلیت نمی باشند. شما تنها باید باتری هایی که قابل شارژ می باشند را شارژ نمایید. در صورتی که بخواهید باتری های یکبار مصرف را مجددا شارژ کنید، باید منتظر حوادث ناگوار زیر باشید:
- گرم شدن بیش از حد
- آتش سوزی
- انفجار
باتری ها را بازیافت کنید
حدود ۹۰ درصد از مواد تشکیل دهنده باتری ها در صنایع دیگر قابل استفاده می باشند. از این رو، بازیافت باتری دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. پس از کار نکردن باتری های یکبار مصرف یا باتری های شارژی می توانید آن ها را به مکان های بازیافت تحویل دهید.
در این مطلب سعی کردیم نکات مرتبط با طول عمر باتری های قلمی را بیان کنیم. با رعایت این نکات می توانید طول عمر باتری های خود را چندین سال افزایش دهید. چنانچه قصد خرید انواع باتری قلمی و نیم قلمی را دارید میتوانید به صفحه “باتری” خانه پرینتر مراجعه کنید و محصولات مختلف از برندهای گوناگون را مشاهده کنید.