تفاوت های اصلی بارکدخوان های سه بعدی و دو بعدی
بارکدها کدهایی هستند که دارای مقدار زیادی داده می باشند. با اسکن بارکد اطلاعاتی که در بارکد قرار دارد و مربوط به یک محصول است نمایش داده می شود. داده های اسکن شده از بارکدها در بانک های اطلاعاتی ذخیره می شوند تا در آینده بتوان از آن ها استفاده کرد.
اولین بارکدی که ساخته شد، یک بارکد یک بعدی بود. داده ها در بارکدهای یک بعدی در خط هایی که دارای ضخامت های متفاوت می باشند، ذخیره می شوند.
با گذشت چند سال از ساخت بارکد یک بعدی، بارکد دو بعدی اختراع شد. این بارکد از الگوهای هندسی مختلف از قبیل چند ضلعی ها برای تعبیه داده ها استفاده می کند. در حال حاضر، به روزترین بارکدی که استفاده می شود، از نوع سه بعدی است که کدهای آن توسط بارکدخوان سه بعدی خوانده می شود.
یکی از تفاوت های اصلی بارکدخوان های سه بعدی و دو بعدی در این است که بارکدهای سه بعدی برای تعبیه داده ها از ارتفاع خطوط استفاده می کنند.
همانطور که می دانید، موارد چاپی بر روی کاغذ دارای ارتفاع نمی باشند و دارای بعد سوم نیستند، اما در هر صورت این اصطلاح در بین مردم رایج شده است. بارکدهای سه بعدی در واقع همان بارکدهای دو بعدی می باشند که داده ها را به صورت پیکسل در دو بعد ذخیره می کنند. در این حالت داده ها به صورت صفر و یک ذخیره می شوند. به همین دلیل ظرفیت بیشتری برای ذخیره داده ها در دو بعد وجود دارد.
همانطور که اشاره شد، بارکدهای دو بعدی قادر به ذخیره حجم زیادی از اطلاعات می باشند. از این رو، بسیاری از شرکت ها داده ها و اطلاعات خود را در یک بارکد دو بعدی به راحتی ذخیره می کنند. در بسیاری از مکان ها می توان بارکدها را مشاهده و در صورت تمایل با موبایل خود اسکن کرد. سپس، به کمک یکی از نرم افزارهای بارکدخوان اطلاعات آن ها را مشاهده نمود. یکی دیگر از مزیت های این بارکدها این است که به راحتی می توانيد خطاهای این بارکدها را تصحیح نمایید.
آیا دستکاری بارکدهای سه بعدی مانند بارکدهای دو بعدی امکان پذیر است؟
یکی از مشکلات مهمی که از همان ابتدا در زمینه بارکدها وجود داشت خطاهای زیر بود:
- خطاهایی که در ارتباط با کیفیت پایین چاپ بود.
- خطاهای مربوط به بارکدخوان ها
بعدها با افزودن کدهایی به بارکدها، آن ها را صحت سنجی می کردند. یکی از معایب این کار این بود که افزودن این کدها باعث شد تا ظرفیت ذخیره داده ها در بارکد کاهش یابد. با ورود بارکدهای دو بعدی که دارای ظرفیت بیشتری بودند، از کدهای تصحیح خطا بهتر استفاده شد. این موضوع همچنین باعث شد تا اسکن بارکدهای مخدوش بهتر انجام شود.
بارکدهای سه بعدی طوری طراحی شده اند که امکان جاسازی اطلاعات در ارتفاع خطوط آن وجود دارد. اطلاعات ذخیره شده در این بارکدها بسیار دقیق می باشند و با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. بنابراین، بارکد سه بعدی را نمی توان دستکاری کرد و تنها با بارکدخوان سه بعدی می توان اطلاعات آن را مشاهده کرد.
این بارکدها در فعالیت های تجاری مختلف کاربرد دارند. به کمک بارکد های سه بعدی صاحبان کسب و کارهای مختلف از به وجود آمدن مشکلات زیادی از جمله مشکلات زیر می توانند جلوگیری نمایند:
- قیمت گذاری نادرست
- خطاهای موجودی کالا و …
فناوری که در بارکد سه بعدی استفاده می شود، در واقع همان فناوری به کار رفته در بارکد دو بعدی است. بر روی هر محصول که برای فروش گذاشته می شود، یک بارکد سه بعدی تعبیه می شود. با استفاده از بارکد امکان کارهای زیر را دارید:
- ورود به سیستم
- ردیابی کالا
- طبقه بندی کالا
- حفظ موجودی کالا
مهم ترین تفاوت های بارکد دو بعدی و سه بعدی
تفاوت های اصلی بارکدخوان های سه بعدی و دو بعدی در زیر آورده شده است:
- بارکد سه بعدی به این دلیل که مانند بارکد دو بعدی به صورت برچسب نمی باشد، دائمی است و دستکاری نمی شود. با اسکن بارکد سه بعدی به وسیله بارکدخوان سه بعدی، حروف و ارقام حک شده بر روی آن شناسایی و ذخیره میشوند.
- مکانیسم بارکد سه بعدی نیز مانند مکانیسم بارکد خطی است. به طوری که، با منعکس شدن لیزر از خطوط، دادهها دیجیتالی شده و سیستم مربوط به پردازش داده های دیجیتالی تفسیر تصویر را انجام می دهد.
- بارکد دو بعدی از خطوط سیاه تشکیل شده است که در پس زمینه سفید قرار دارند، اما بارکد سه بعدی از یک سری جعبه های سیاه ساخته شده است.
- بارکدهای دو بعدی به صورت برچسب می باشند که بر روی کالاهای آماده به فروش چسبانده می شوند، اما بارکد سه بعدی به طور مستقیم بر روی محصولات حک می شود.
- بارکدهای دو بعدی قابل دستکاری می باشند، اما بارکدهای سه بعدی را نمی توان به هیچ وجه دستکاری کرد.
- بارکدهای دو بعدی معمولا در صنایع خرده فروشی طرفدار دارند، اما بارکدهای سه بعدی اغلب در صنایع تولیدی استفاده می شوند.
قابلیت های بارکدخوان سه بعدی
بارکدخوان سه بعدی دارای قابلیت های زیر می باشد:
- استفاده برای موارد دستی
- اتصال به سیستم
معمولا در صنایع تولیدی از بارکدهای سه بعدی برای ردیابی محصولات استفاده می شود. در حال حاضر، هنوز استقبال زیادی از بارکد های سه بعدی در صنایع تولیدی نشده است، اما پس از جا افتادن این بارکد مطمئنا در دنیای تجارت بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
چنانچه قصد خرید بارکدخوان های سه بعدی و دو بعدی را دارید میتوانید به صفحه “بارکد خوان” خانه پرینتر مراجعه کنید و محصولات مختلف از برندهای گوناگون را مشاهده کنید.