نوروز 1403 مبارک

فکس

مرتب‌سازی
فیلتر
مرتب سازی بر اساس
فکس کانن آی سنسیز مدل i-SENSYS FAX -L170
فکس کانن آی سنسیز مدل i-SENSYS FAX -L170
 
35,200,000 تومان
فکس پاناسونیک مدل Panasonic FP 711CX
فکس پاناسونیک مدل Panasonic FP 711CX
 
17,500,000 تومان
فکس لیزری پاناسونیک مدل PANASONIC KX-FL612
فکس لیزری پاناسونیک مدل PANASONIC KX-FL612
 
53,000,000 تومان
دستگاه فکس لیزری برادر FAX-2840
دستگاه فکس لیزری برادر FAX-2840
 
30,500,000 تومان
دستگاه فکس کانن مدل FAX-L410
دستگاه فکس کانن مدل FAX-L410
 
53,000,000 تومان
فکس پاناسونیک مدل PANASONIC FP-701CX
فکس پاناسونیک مدل PANASONIC FP-701CX
 
16,000,000 تومان
فکس برادر مدل FAX-2950
فکس برادر مدل FAX-2950
ناموجود
فکس پاناسونیک مدل PANASONIC KX-365
فکس پاناسونیک مدل PANASONIC KX-365
ناموجود
فکس کانن آی سنسیز مدل CANON  I-SENSYS  FAX L150
فکس کانن آی سنسیز مدل CANON I-SENSYS FAX L150
ناموجود

فکس و انتخاب نوع مناسب آن

فکس یکی از دستگاه های کاربردی در کسب و کارها است که انواع مختلفی دارد. ممکن است به نظر برسد با وجود برنامه های متنوعی که در گوشی های هوشمند وجود دارد، وجود چنین دستگاهی دیگر به کار نیاید. اما این دستگاه همچنان جای خود را حفظ کرده است. کار این دستگاه مخابره کردن اطلاعات است. برای این که بتوان از آن استفاده کرد وجود یک خط تلفن الزامی است. با آن می توان متن و تصویر و هر آنچه که روی کاغذ وجود دارد، از یک مکان به آن طرف خط تلفن ارسال کرد. این دستگاه با نام های دورنگار، نمابر و پست تصویری هم در ایران شناخته می شود. فاکس اما کلمه درستی برای این دستگاه نیست.

این دستگاه اطلاعات بسیاری را در مدت زمانی کوتاه به مقصد می رساند. به همین دلیل هم هست که با وجود پیشرفت فناوری همچنان از این دستگاه استفاده می شود. ولی مهم ترین علت استفاده از آن امتناع برخی از کسب و کارها برای به رسمیت شناختن امضای دیجیتالی است. به دلیل داشتن همین ویژگی در دستگاه فکس است که در مکان هایی مثل اداره پلیس و دفاتر اسناد رسمی کاربرد خاصی دارد.

فکس

دورنگار یا نمابر چیست؟

فکس دستگاهی است که به طور معمول برای ارسال اسناد اداری کاربرد داشته و دارد. برای استفاده از این دستگاه لازم است کاغذ در درون دستگاه گذاشته شود. کاغذ بعد از اسکن شدن به وسیله تلفن به دست گیرنده می رسد. این دستگاه با اسکن نوشته های روی سند را به تعدادی کد بدل می کند. در واقع، این کدها هستند که به گیرنده ارسال می شوند و برای تلفن مناسب هستند. اسکن کردن در این دستگاه به وسیله نور انجام می گیرد.

این وظیفه دستگاه مبدأ یا دستگاهی است که کاربران با استفاده از آن نوشته های سند را به دست گیرنده می رسانند. دستگاه مقصد بعد از فرستادن این کدها سند را به صورت نوشته دریافت می کند. به این ترتیب، کدهای ارسال شده از دستگاه مبدأ را به نوشته بدل می کند و آنها را روی کاغذ به چاپ می رساند. مهم ترین مسئله که باید به آن توجه شود این است که برای کار با دستگاه فکس لازم است که هر دو طرف گیرنده و فرستنده یکی از این دستگاه ها را داشته باشند. برای استفاده از این دستگاه باید اطمینان حاصل کرد که دوشاخه آن به برق متصل باشد. پس از روشن کردن دستگاه شماره دریافت کننده باید مثل زمان تلفن زدن روی کلیدها وارد شود. موقع دریافت از دستگاه صدایی شنیده می شود که به کاربران خبر آمدن سند جدید را می دهد.

تلفکس نیز دستگاهی است که علاوه بر توان فرستادن سند به صورت کتبی به یک گوشی تلفن هم مجهز شده است. برخی از کسب و کارها ترجیح می دهند چنین دستگاهی را جایگزین دیگر انواع فکس کنند. این روزها بیشتر دستگاه های موجود در بازار به صورت چند کاره عرضه می شوند.

تاریخچه فکس

تاریخچه این دستگاه

اختراع دستگاه فکس به سال ۱۳۲۲ شمسی بر می گردد. در آن سال الکساندرپین اسکاتلندی دستگاهی درست کرد که می شد با آن دستنوشته ها را به جاهای دیگر فرستاد. اختلاف نحوه فرستادن اطلاعات در آن دستگاه با دستگاه های امروزی این است که به جای خطوط تلفن از تلگراف استفاده می شد. البته ارسال اطلاعات سرعت کمی داشتند. ضمن این که تنها امکان ارسال ۲۵۳ کلمه با آن وجود داشت. با آن دستگاه های اولیه علاوه بر متن امکان ارسال تصاویر هم وجود داشت.

بعد از گسترش کامپیوترها در کسب و کارها نحوه ارسال سبک و سیاق متفاوتی پیدا کرد. در دهه ۱۹۸۰ میلادی تجهیزات دستگاه فکس مبتنی بر کامپیوترها ساخته شدند. کاربرد آنها روز به روز گسترده شد و حتی در خانه ها نیز جای خود را پیدا کرده بودند. وقتی کامپیوترها به شبکه تلفن متصل می شدند، برای ارسال اطلاعات به یک دستگاه دیگر به کاغذ نیازی نبود. به این ترتیب، ارسال اطلاعات به این شکل به صرفه تر بود. این مدل ارسال اطلاعات هم زمان با ایمیل رونق داشت، اما بعد از مدتی استفاده از آنها کمتر شد.

نحوه‌ی کار این دستگاه

شیوه کار دستگاه فکس سخت و پیچیده نیست. کاربران برای کار با آن نیازی به تخصص خاصی ندارند. هر کسی با هر سوادی می تواند به راحتی از این دستگاه ها استفاده کند. مکانیسم فرستادن اسناد در این دستگاه به این شکل است که دستگاه متن یا تصویری را که قرار است ارسال شود اسکن می کند. بخش تاریک برعکس بخش های روشن از خود نوری ساطع نمی کند. سنسورهای این دستگاه با توجه به نور بازتاب شده خاموش و روشن می شوند. این خاموش و روشن شدن موجب به وجود آمدن الگویی در قالب سیگنال الکترونیکی می شود. این سیگنال در خطوط تلفن انتقال می یابد و به دستگاه مقصد می رسد. دستگاه مقصد به سنسورهایی مجهز است که سیگنال را به علائم الکتریکی قابل فهم بدل می کند. در نهایت، می توان از آن یک چاپ تهیه یا در صفحه نمایشگر مشاهده کرد.

انواع فکس

انواع دستگاه فکس

فکس دارای انواع مختلفی است که با توجه به ویژگی هایی که دارند همچنان در کسب و کارها کاربرد خود را حفظ کرده اند. انواع این دستگاه ها عبارت اند از:

  • در دستگاه های حرارتی از کاغذهای ویژه ای استفاده می شود و برای چاپ به حسگرهای حرارتی نیاز دارد. در آنها نمی توان کاغذهای معمولی را به کار برد. شیوه کارشان بی شباهت به دستگاه های کارتخوان نیست.
  • دستگاه های کاربنی برعکس دستگاه های حرارتی به کاغذ ویژه نیاز ندارند. امکان چاپ در این دستگاه روی کاغذهای آ۴ معمولی وجود دارد. کسب و کارهایی که قصد تهیه یک دستگاه کاربنی را دارند باید به این نکته توجه داشته باشند که در آینده بتوانند کاربن این دستگاه را در بازار پیدا کنند. زیرا تا هر وقت که از این دستگاه استفاده شود، به کاربن هم نیاز خواهد بود.
  • دستگاه های لیزری از دو نوع قبلی طرفداران بیشتری دارند. این دستگاه ها برای نگهداری از کاغذ به یک جعبه خشاب مجهز شده اند. اگر کاغذ در دسترس نباشد، سند رسیده به این نوع دستگاه فکس در حافظه داخلی آنها ذخیره می شود.

فکس اینترنتی

فکس اینترنتی

دستگاه های فکس نیز تحت تأثیر فناوری و اینترنت تغییرات زیادی داشته اند. ارسال اسناد به صورت آنلاین نیز امکان پذیر شده است. منظور از این ارسال استفاده از ایمیل نیست و البته به همان سادگی است. ارسال آنلاین یک شیوه ساده و کم هزینه است که برای فرستادن سند به این شکل وجود یک برنامه آنلاین و اینترنت ضروری است. در این روش باید سند مورد نظر را ضمیمه کرد و بعد شماره تلفن گیرنده را در بخش مورد نظر وارد کرد و بعد آن را ارسال کرد. این نوع ارسال سند دارای مزایایی است که یکی از ویژگی هایش استفاده آسان از آن است.

با استفاده از این سرویس امکان ارسال و دریافت از همه جای دنیا وجود دارد. ضمن این که به دستگاه، کاغذ و جوهر یا تونر نیاز نخواهد بود. با آن می توان در زمان و مکان صرفه جویی کرد. به این ترتیب، دیگر به یکی از این دستگاه ها که به طور معمول بزرگ هستند و جای زیادی را می گیرند نیاز نیست. از دیگر ویژگی های این نوع فکس می توان به مقرون به صرفه بودن و همچنین راه اندازی سریع آنها اشاره کرد. با وجود این مزایا تعداد زیادی از کسب و کارها همچنان ترجیح می دهند یک دستگاه برای محل کار خود تهیه کنند.

دستگاه فکس

انتخاب دستگاه فکس مناسب برای کسب و کارها

هر کسب و کاری با توجه به نیازش در بین انواع دستگاه فکس دست به انتخاب می زند. در کسب و کارهای کوچک که نیاز زیادی به این دستگاه ندارند، نوع حرارتی می تواند گزینه مناسبی باشد. با توجه به ویژگی های دستگاه کاربنی کسب و کارهایی که حجم کاری زیادی دارند نباید به سراغ آن بروند.

کسب و کارهای بزرگ با حجم کاری بالا بهتر است نوع لیزری را تهیه کنند. زیرا هم سرعت آن زیاد است و هم متن های چاپ شده با این دستگاه ماندگاری بالایی دارد. نوع لیزری مانند دو نوع دیگر محدودیت کاربرد ندارد. البته دستگاه های کاربنی برای کسب و کارهای متوسط با حجم کاری متوسط مناسب خواهند بود. مجهز بودن به حافظه داخلی هم یکی دیگر از ویژگی های مهم این نوع در مقایسه با انواع دیگر است. به این ترتیب، وقتی کاغذ دستگاه تمام شده باشد، سند دریافت شده در حافظه می ماند و بعداً‌ امکان چاپ آن وجود دارد و جای هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت.

خرید دستگاه فکس

خرید دستگاه فکس از خانه پرینتر

کسب و کارهایی که به تازگی قصد خرید یکی از انواع دستگاه فکس را دارند، می توانند برای انتخاب گزینه مناسب محیط خود از مشاوران و متخصصان خانه پرینتر کمک بگیرند. انتخاب یک دستگاه مناسب می تواند از هر جهت برای کسب و کارها سودمند باشد و یک انتخاب نامناسب می تواند هزینه ها را بالا ببرد. هنوز هم این دستگاه یکی از ایمن ترین و قابل اعتمادترین دستگاه ها برای ارسال و دریافت اسناد مهم در همه کسب و کارها به شمار می رود. امروزه این دستگاه ها به صورت چندکاره و همراه با امکانات کپی، اسکن و پرینت به بازار عرضه می شوند.

بازگشت
ارتباط با پشتیبانی در تلگرام
ارتباط با پشتیبانی در واتس‌اپ
ارتباط با پشتیبانی در ایتا
rubika
ارتباط با پشتیبانی در روبیکا