تا به حال به پرینترها توجه کردهاید؟ تصور کنید چی میشد اگر پرینترها در بازار وجود نداشتند؟ در این صورت انسانها چگونه میتوانستند کپیهایی برابر با اصل از اسناد و … بگیرند؟ میدانید پرینترها چگونه اختراع شدهاند؟ اولین پرینترها چگونه بودهاند؟
ما در وبلاگ خانه پرینتر امروز میخواهیم درباره تاریخچه چاپگرها، انواع چاپگرها، تاریخچه تولید انواع چاپگرها، کابرد پرینتهای لیزری، مزایای پرینتر لیزری و … با شما صحبت کنیم. پس همراه ما باشید.
درباره تاریخچه پرینترها چه میدانید؟
اگر بخواهیم درباره تاریخچه پرینترها صحبت کنیم باید به حدود 80 سال پیش باید بازگردیم. زمانیکه (Chester Carlson) اولین دستگاه کپی را تولید و به جهان عرضه کرد. کارلسون یک کارمند اداره بود که درد و آرترز شدید مفاصل داشت. او مدام به دنبال راهکاری بود که بتواند در مدت کوتاه تعداد زیادی کپی برابر با اصل به دست بیاورد.
با خودش همواره فکر می کرد، چقدر خوب میشد اگر دستگاهی وجود داشت تا با زدن یک دکمه چند رونوشت از روی سند و کاملا برابر با اصل به او تحویل میداد.
چستر کارلسون نهایاتا در سال 1938 میلادی پس از مطالعه نوشتههای «پال سلنی» فیزیکدان مجاری تبار برای تحقق رویایش در آشپزخانهاش یک کارگاه ساخت و برای انجام آزمایش های الکتروگرافی از آن استفاده کرد. او اولین دستگاه فتوکپی را تولید کرد. برای ساخت دستگاه فتوکپی از صفحه «روی» پوشیده شده با سولفور استفاده کرده و به مرحله ساخت آن را رساند.
انواع چاپگر از نظر رنگ
پس از اینکه درباره تاریخچه پرینتر با یکدیگر صحبت کردیم. حال نوبت آن رسیده که انواع چاپگرها را از لحاظ رنگ تقسیم بندی کنیم:
-
پرینتر سیاه و سفید
این گونه چاپگرها فقط رنگ مشکی دارند که برای چاپ عکس مناسب نیست و بیشتر برای چاپ اسناد از آن استفاده میشود.
-
پرینتر رنگی
این گونه پرینرها قابلیت چاپ عکس را دو صورت سیاه و رنگی دارند. این مدل چاپگر میتواند عکسها را در سایزهای مختلف تولید کند.
انواع چاپگرها از لحاظ رنگ به چند دسته تقسیم میشوند ؟ در مورد تاریخچه تولید انواع چاپگرها چه میدانید؟
پس از معرفی تاریخچه پرینترها، حال نوبت معرفی انواع چاپگرهاست. پس همراه ما باشید.
تاریخچه پرینترهای لیزری
اگر بخواهیم درباره تاریخچه تولید پرینتر لیزری صحبت کنیم، باید بگوییم نزدیک به 40 سال پس از اختراع دستگاه کپی، در سال 1977 مهندس «گری استارک ودر» با الهام از دستگاه کپی اولین دستگاه چاپگر لیزری را اختراع و به بازار عرضه کرد.
پرینترهای لیزری در ابتدای تولیدشان فقط در ادارهها و سازمانها استفاده میشدند. اما با گذشت زمان کاربردهای دیگر این دستگاهها نیز مشخص شد و پرنترهای لیزری به تدریج مدرنتر شده تا در نهایت، به عنوان پرینترهای سه بعدی روانه بازار شدند. پرینترهای لیزری نوع رنگی نیز دارند و برای چاپ عکس استفاده میشوند. اما چاپ عکس پرینترهای لیزری مناسب نیست.
چاپگر لیزری چه مزایایی دارد؟
چاپگرهای لیزری به دو صورت تک رنگ (سیاه و سفید) و رنگی پرینت میگیرند. این پرینترها سرعت بالایی دارند و برای پرینت صفحات متنی در تعداد بالا، استفاده میشوند. چاپگرهای لیزری دقت بسیار خوبی دارند. تونر این مدل پرنتر قیمت خیلی بالایی نداشته و قابل شارژ است. اگر قصد خرید پرینتر برای شرکت یا اداره و .. دارید، با وجود قیمت بالای پرینترهای لیزری، توصیه میکنیم این مدل پرینتر را تهیه کنید. چون طول عمر بالایی داند.
چاپگر ماتریس سوزنی در چه تاریخی ساخته شد؟
ماتریس سوزنی یکی از انواع چاپگرهاست که در سال 1970 میلادی توسط (Digital Equipment Corporation ) به صورت کاراکتور 30 سوزنی در ثانیه تولید شد. این نوع پرینترها از پینها برای زدن ضربه روی ریبون جوهری در تماس با کاغذ استفاده میکند. با ترکیب پینها اشکال متنوع از حروف و تصاویر به وجود میآید . این چاپگرها صدای چاپ بسیار زیادی دارند، اما کیفیت چاپشان پایینتر از نوع لیزری و جوهر افشان است. این نوع پرینتر برای چاپ انواع مختلف چک، بلیط قطار و هواپیما، چاپ انواع فاکتورهای رسمی و .. استفاده میشود.
در مورد تاریخچه ساخت پرینتر جوهر افشان (Inject) چه میدانید؟
ایده طراحی پرینترهای جوهر افشان به دهه 1950 میلادی بر میگردد. اما اولین چاپگرهای جوهرافشان توسط یکی از کارمندان شرکت (Canon) ساخته شد. در اواخر دهه 70میلادی، 3 شرکت مشهور «اپسون» ژاپنی، «اچ-پی» آمریکایی و «کنن» ژاپنی به صورت مشترک شروع به چاپ تصاویر دیجیتالی از کامپیوتر کردند و اولین تصاویر دیجیتالی توسط پروژهی مشترک این سه کمپانی به همراه شرکت «برادر» ژاپنی به جهنیان عرضه شد.
استفاده از پرینترهای جوهرافشان به صورت محدود و توسط شرکتهای ویژه انجام میشد. اما با پیشرفت پرینترهای جوهرافشان و قیمت مناسبشان از سال 1988 میلادی برای استفاده عموم مردم روانه بازار شدند.
پرینترهای جوهر افشان چگونه کار میکنند؟
پرینترهای جوهر افشان یکی دیگر از انواع چاپگرهاست که از طریق پخش قطرات ریز جوهر روی کاغذ، تصاویر سیاه و سفید و رنگی ایجاد میکند.
رنگهای اصلی در چاپگر جوهر افشان، سه رنگ قرمز، زرد و آبی هستند و رنگ مشکی نیز برای تولید تصویر به رنگ مشکی استفاده میشود. پرینترهای جوهر افشان، برای چاپ تصاویر حرفهای یک عکس علاوه بر سه رنگ اصلی و مشکی که قبلا به آن اشاره شده از رنگ های قرمز و آبی روشن نیز استفاده میکند.
پرینترهای جوهر افشان قیمت پایینتری دارند اما کیفیت عکسی که چاپ میکنند، بسیار بالاست متأسفانه سرعت چاپ عکس این مدل پرینتر پایین است و در صورت اتمام کارتریج شان باید هزینهای برابر با یک سوم پرنتر پرداخت کرده و آن را تعویض کنید.
چاپگر خطی چیست؟
پرینتر خطی یکی از انواع چاپگر است که در آن اطلاعات و نوشتهها به صورت یک جا و با هم چاپ میشوند.
چاپگر حرارتی چیست؟
این نوع چاپگر روی کاغذهای مخصوص حرارت ایجاد کرده و ریبن متن را چاپ میکند. مزیت این نوع پرینتر سرعت بالا و هزینهی کم آن است. از این نوع چاپگر برای صدور انواع فاکتور و فیش استفاده میشود.
چاپگر جت یا جت چاپگر صنعتی چیست؟
این نوع چاپگر برای مصارف صنعتی استفاده میشود و 2 مدل چاپگر جت دستی و خودکار دارد.
پرینتر سه بعدی چیست؟
پرنترهای سه بعدی، چاپگرهایی هستند که میتوانند اجسام سه بعدی تولید کنند. برای تولید اجسام سه بعدی مرحله به مرحله جلو میروند. مواد اولیه که در چاپگرهای سه بعدی استفاده میشود، به صورت نیمه جامد هستند.
تاریخچه پرینترهای سه بعدی به چه زمانی بر میگردد؟
تاریخچه پرینترهای سه بعدی به سال 1980 میلادی و «دکتر کودامای» ژاپنی بر میگردد. در آن زمان به این نوع فنآوری «نمونه سازی فوری» میگفتند. این مدل بسیار سریع ساخته شده و به دلیل کم هزینه بودن به صورت انبوه تولید شد. 6 سال بعد در سال 1986 میلادی (Chuck Hull) دستگاه استریولیتوگرافی را به نام خودش به ثبت رساند.
کاربرد پرینتر سه بعدی چیست؟
پرینترهای سه بعدی برای چاپ قطعات محصولات مختلف و افزایش سرعت چرخه مورد استفاده قرار میگیرند.
همانطور که مشاهده میکنید، پرینترها در انواع مختلف تولید شدهاند و هرکدام کاربری خاص خودشان را دارند. در این مقاله سعی کردیم درباره انواع چاپگرها، تاریخچه پرینترها، مزایا و قابلیت استفاده هرکدام از چاپگرها با شما سخن گفتیم.